Musea

Museum in Leiden
U vindt geen andere stad in Nederland zoveel interessante museums op loopstand van elkaar dan in Leiden, het is dan ook niet gek dat Leiden zich graag profileert als stad van kennis en cultuur. Het zou eigenlijk net zo goed ‘Leiden, stad van het museum’ of ‘Museum Leiden’ kunnen heten, want eigenlijk is Leiden zelf een groot openluchtmuseum, met haar ontzettend rijke historie. Het merkbeeld ‘Leiden, stad van ontdekkingen’ is dan ook niet zomaar bedacht maar is een goede reflectie van wat Leiden de bezoeker allemaal te bieden heeft aan onder andere natuur, kunst, cultuur en andere bijzondere dingen in de Leidse musea.

15 unieke museums in Leiden
Leiden heeft maar liefst vijftien museums, dat betekent een ware schat aan natuur, kunst en cultuur, middenin de binnenstad! Zo kunt u een mooie wandeling maken in de Hortus Botanicus Leiden, meer te weten komen over het menselijk lichaam in Museum Corpus Leiden en Museum Boerhaave Leiden, alles leren over Philipp Franz von Siebold en zijn connecties met Japan en Leiden in het Sieboldhuis Leiden, u verdiepen in de geschiedenis van de Leidse lakenindustrie in Museum De Lakenhal Leiden, dinosaurussen bekijken in Museum Naturalis Leiden of oog in oog staan met levensechte mummies in het Rijksmuseum van Oudheden Leiden. Kortom: Leiden is een ware schat aan musea.

Leiden en haar musea is voor iedereen
Met maar liefst vijftien musea, waarvan het merendeel op loopafstand van elkaar gelegen, is er voor iedereen wel iets te vinden in Leiden. Of u nu geïnteresseerd bent in planten en dieren, Romeinen, Egyptenaren, religies, Pilgrims, de menselijke anatomie, dinosauriërs, molens of de geschiedenis van de stad Leiden; Leiden heeft het allemaal!