Anatomisch Museum

Home / Zien, doen & beleven / Musea / Anatomisch Museum

 

Het museum

Het Anatomisch Museum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) staat ten dienste van het medisch en biomedisch gegeven vanuit de Universiteit Leiden en is daarom niet opengesteld voor het grote publiek. Echter heeft u als bezoeker twee maal per jaar toch de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het museum*.

Vaste tentoonstelling

De vaste tentoonstelling van het Anatomisch Museum Leiden bestaat uit onder andere een aantal vitrines op de begane grond van het museum, deze vitrines zijn ingericht rond het thema “Gezond en Ziek”. Deze vitrines geven de bezoeker een bijzondere kijk op hoe kwetsbaar het menselijk leven is. Door middel van verschillende gezonde preparaten en preparaten met lichamelijk afwijkingen laat het museum de bezoeker kennis maken met verschillende ziektes en aandoeningen. Om de bezoeker meer informatie te verschaffen over de preparaten en de lichamelijke afwijkingen zijn er rond de vitrines een aantal touchscreens opgesteld. Verder biedt het museum de bezoeker nog de mogelijkheid om de vaste tentoonstelling “De Leidse traditie” te bezoeken waar de bezoeker onder andere de mogelijkheid heeft om schilderijen van diverse beroemde anatomen te bewonderen. Naast de vaste tentoonstelling is op de eerste verdieping van het museum ook een wisselvitrine aanwezig voor tijdelijke tentoonstellingen.

*Op onder andere de jaarlijkse Nationale Wetenschapsdag van de Universiteit Leiden is het mogelijk om het Anatomisch Museum te bezoeken.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *