Restaurants

Home / Eten en drinken / Restaurants

 

Restaurants in Leiden

Lekker uit eten in Leiden? Leiden is een waar culinair paradijs, dat blijkt ook wel uit de grote hoeveelheid restaurants die in Leiden aanwezig zijn en de diverse culinaire festivals die in de stad worden georganiseerd. Uit eten in Leiden is mogelijk in iedere prijsklasse, ook alle denkbare keukens zijn vertegenwoordigd. Naast het feit dat u heerlijk uit eten kunt gaan in Leiden zijn veel restaurants en andere eetgelegenheden gevestigd in prachtige monumentale gebouwen, wat zeker bijdraagt aan uw culinaire belevenis in de stad Leiden. Hieronder hebben wij een kleine selectie van restaurants voor u gemaakt, we hebben er speciaal op gelet dat er voor ieder wat bij is. U vind dus een grote variatie in zowel de prijsklasse als het soort keuken. Als u op zoek bent naar een goed restaurant in Leiden bent u hier aan het juiste adres.

Eetcafe La Bota

La Bota is een echt gezellig eetcafé, het restaurant is vlakbij de Pieterskerk gevestigd in een van de gezelligste horecabuurten van Leiden. U kunt hier voor een prikkie gezellig en goed dineren. Het eetcafé beschikt over een gezellig binnenplaats terras zodat u al snel buiten kunt zitten zonder last te hebben van de wind. Bovendien biedt het restaurant iedere dag een andere dagschotel aan voor slechts 6,50 euro.
  Herensteeg 9, 2311 SG, Leiden

Restaurant Rhodos

Restaurant Rhodos is een Grieks restaurant aan de Turfmarkt in Leiden. Het restaurant is modern en trendy ingericht met onder andere turkooise banken in combinatie met zwarte comfortabele stoelen. Al sedert 1986 is het restaurant gevestigd aan de Turfmarkt en inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip in de stad. In de zomer kunt u hier heerlijk op de grote terrasboot dineren, al uitkijkend over het water en de beestenmarkt. Het restaurant biedt een enorme variatie aan grill en visgerechten. Ook voor de lunch kunt u hier prima terecht voor een heerlijk Psomaki of een Kotopoulo Salata.
  Turfmarkt 5, 2312 CD, Leiden

Het Prentenkabinet

Het Prentenkabinet is een gezellig Frans restaurant gelegen in de prachtige oude Pieterswijk, waar meerdere Franse restaurants gevestigd zijn. Het Prentenkabinet is zonder twijfel een van de meest karakteristieke en luxueuze restaurants van Leiden. U kunt u heerlijk dineren in een prachtige ambiance. De koks van Het Prentenkabinet laten zich inspireren door de Frans/Internationale keuken. Kenmerkend voor het restaurant is de zorgvuldig geselecteerde wijnkaart en het enorme aanbod aan culinaire arrangementen.
  Kloksteeg 25, 2311 SK, Leiden

Restaurant Woo Ping

Restaurant Woo Ping is een perfect restaurant waar u heerlijk kunt dineren voor een schappelijke prijs, en dat in de aangename sfeer van het Chinees-Indisch restaurant. Het personeel is uiterst vriendelijk en als men merkt dat u een toerist of een terugkerende bezoeker bent, kunt u meestal wel rekenen op een extraatje van het huis. Vooral het menu ‘Woo Ping’ is een leuk gerecht als u van alles wat wilt proeven. Ook de prijzen van de drankjes liggen bij Woo Ping aan de lage kant zodat u niet uw hele maaltijd hoeft te teren op slechts twee drankjes.
  Diefsteeg 15, 2311 TS Leiden

City Hall Italian bar-bistro

Restaurant City Hall Leiden is een gezellig en modern Italiaans restaurant gelegen middenin het historisch centrum van Leiden, het restaurant maakt deel uit van het monumentale Stadhuis. Vanaf het terras heeft u een prachtig uitzicht over de rest van het Stadhuisplein en de, aan de overkant gelegen, Nieuwe Rijn. Cityhall is zeker een aanrader als u een liefhebber bent van heerlijke koffie, een ijskoud drankje of de traditionele Italiaanse keuken: restaurant City Hall in Leiden heeft het allemaal. U kunt bij restaurant City Hall Leiden ook prima terecht voor een heerlijke lunch.
  Stadhuisplein 3, 2311 EJ Leiden

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *