Café in Leiden

Home / Eten en drinken / Café in Leiden

 

U zoekt een gezellig café in Leiden

Leiden is naast stad van hofjes, musea en overige bezienswaardigheden, ook stad van lekker eten en drinken. Het is dan ook niet gek dat de hele binnenstad gevuld is met restaurants, kroegen, cafés en andere drink- en eetgelegenheden. We hebben hieronder een kleine selectie gemaakt van de gezelligste en/of de meest bijzondere (grand)cafés in de Leidse binnenstad.

Belgisch Bier Café Olivier

Voor een heerlijk Belgisch biertje gaat u in Leiden naar Bier Café Olivier. Alles in dit café straalt de sfeer van onze zuiderburen uit: zowel het interieur als de menukaart. U kunt u zich hier tegoed doen aan heerlijke gerechten als mosselen, beenham en traditionele Belgische frieten in combinatie met een heerlijk Belgisch biertje. Het biercafé is gevestigd in het pand van het voormalig St. Elisabeth Ziekenhuis aan de Hooigracht. Als de zon schijnt wordt ook terras geopend, wat zich in de binnentuin van het voormalige ziekenhuis bevindt. Als u de authentieke Belgische sfeer wilt proeven bent u hier zeker aan het juiste adres.
[icon name=map-marker] Hooigracht 23

North End Pub

North End op het Noordeinde is een typische Engelse pub. U kunt hier naast het drinken van een Engels biertje genieten van de heerlijke maaltijden en overige Engelse dranken die hier worden geschonken. North End heeft een uitgebreide selectie aan bieren van de tap. Ook heeft u de keus uit meer dan 230 soorten single Malts uit Schotland, Ierland en de rest van de wereld. North End beschikt tevens over een terrasboot, zo is het ook in de zomer heerlijk vertoeven!
[icon name=map-marker] Noordeinde 55

Stadscafé Van der Werff

Stadscafé Van der Werff vormt voor veel mensen het start- en eindpunt van een gezellig dagje winkelen, musea bekijken of wandelen in Leiden. Het café is een echt stadscafé wat onder andere inhoudt dat het klein, gezellig en vooral voor iedereen toegankelijk is. Het café ligt op een ideale plek midden in het historisch centrum van de stad, vlakbij het Centraal Station. In de zomer is het terras geopend en kunt u heerlijk buiten van uw hapje en drankje genieten al kijkend naar de voorbijgangers.
[icon name=map-marker] Steenstraat 2

Rockcafé Lazarus

Rockcafé Lazarus is de ideale plek als u een liefhebber bent van rock-, hardrock-, metal- en punkmuziek. Het café biedt vaak een podium aan beginnende en veelbelovende (rock)bands. Het café is eigenaar van een geweldige muziekinstallatie zodat het nooit stil is. U kunt hier terecht voor een biertje, een gezellig gesprek of een optreden van een nieuwe veelbelovende band!
[icon name=map-marker] Nieuwe Beestenmarkt 32

Café diner de Grote Beer

Café diner de Grote Beer is 7 dagen per week geopend vanaf 10:00. U kunt hier perfect terecht voor een bakje koffie, een goede lunch, een borrel of een heerlijk diner. Het terras van het café is gelegen aan de Witte Singel zodat u op zomerse dagen buiten kunt zitten en een prachtig uitzicht heeft over het water en de langsvarende bootjes. Tevens beschikt het café over een verwarmde serre met een dak dat open kan, zodat u ook op de wat koudere dagen heerlijk kunt genieten in de open ruimte.
[icon name=map-marker] Rembrandtstraat 27

Café de Bonte Koe

Café de Bonte Koe is echt een begrip in Leiden. Het interieur van het café is al meer dan honderd jaar hetzelfde, de fraaie tegeltableaus met landelijke taferelen vertellen de bezoeker meer over de bouwgeschiedenis van het pand. Het pand zou eigenlijk in gebruik worden genomen door een slager, dit is echter nooit gebeurd. Echter is wel de gehele inrichting van het pand hierop gebaseerd. Het café biedt onder meer een ruime keus aan (overwegend Belgische) bieren, lekkere hapjes en natuurlijk een uitstekende sfeer!
[icon name=map-marker] Hooglandsekerkkoorsteeg 13

Café Restaurant Grande Cantina Oloroso

Café Oloroso aan de Breestraat in Leiden is een echt café om lekker onderuit te zitten onder het genot van een heerlijke cocktail en verrassende tapas. Het restaurant gedeelte van het café is ingericht naar de stijl die men tegenwoordig vooral vindt in Barcelona. Wat vooral opvalt in het café is de gigantische wijnkaart. De eigenaresse van het café is vinoloog van beroep en weet precies de juiste wijnen met de juiste prijs te combineren.
[icon name=map-marker] Breestraat 49

Grandcafé De Nachtwacht

Grandcafé De Nachtwacht is een uniek grand café in Leiden. Het is de perfecte plek waar u een hapje kunt eten voor de film- of theatervoorstelling begint, een heerlijk ontbijtje met verse jus kunt nuttigen of terecht kunt voor een verse cappuccino. Het café biedt een enorm scala aan hapjes en drankjes aan zoals tapas, cocktails, bieren, koffie, thee en nog veel meer. Ook kunt hier prima terecht voor een ovenvers en rijk belegd broodje. Het café is dagelijks geopend van 07:00 tot ‘s avonds laat.
[icon name=map-marker] Nieuwe Beestenmarkt 8

Jazzcafé de Twee Spiegels

Jazzcafé de Twee Spiegels, nergens anders in Leiden gaan jazzmuziek en wijn zo goed samen als hier. Maar liefst vier keer per week kunt u hier, onder het genot van een biertje of een wijntje, luisteren naar de beste jazzgeluiden van Leiden. Elke zaterdag en zondag is er live muziek vanaf 16:00, vrijdag vanaf 21:00 en elke maandag is er een jamsessie vanaf 21:00.
[icon name=map-marker] Nieuwstraat 11

Lemmy’s whiskey- en biercafé

Lemmy’s is onbetwist het meest bekende whiskey- en biercafé in Leiden en omstreken. U heeft hier een ruime keuze uit maar liefst negentig soorten speciaalbier van de fles en vijftig soorten single malt whiskies. Voorbeelden van whiskies die u hier kunt proeven zijn Bladnoch, Lagavulin, Bowmore, Oban, Old Pulteney, Linkwood, Tamdhu, Dimple, Jameson, Jack Daniel’s, Four Roses en nog veel meer. Voor de echte bierliefhebber is dit café zeker een bezoekje waard!
[icon name=map-marker] Morsstraat 24

Poolcafé The Church

Midden in het centrum van Leiden vindt u het sfeervolle poolcafé The Church. Naast de vier pooltafels, speelautomaten, flatscreens, dartborden en bar is toch wel het gebouw het meest bijzondere aan dit café; Poolcafé The Church is namelijk gevestigd in het pand van een voormalig rooms-katholieke kerk! Veel van de originele ornamenten zijn bewaard gebleven zoals de glas-in-lood ramen, het hoge houten plafond en de pilaren. Ook al houdt u niet zo van poolen, dit café is zeker een bezoekje waard!
[icon name=map-marker] Nieuwstraat 45

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *