Museum Corpus Leiden

Home / Zien, doen & beleven / Musea / Museum Corpus Leiden

 

De CORPUS Leiden Experience

De 35 meter hoge zittende mens, gevestigd naast de A44, maakt het de bezoeker mogelijk om met onder andere een audiotour en een 3D bril een spectaculaire reis door het menselijk lichaam te maken. Deze reis door Corpus Leiden maakt de bezoeker onder andere door het volgen van bewegende vlakken en roltrappen die de bezoeker naar de volgende bestemming in het menselijk lichaam leiden. Door middel van talloze animaties, geluidseffecten, geursensaties en 3D-shows beleeft de bezoeker een 55 minuten durende reis door de mens die start bij de knie van het lichaam en eindigt bij de hersenen. In deze reis door Corpus Leiden leert de bezoeker onder andere hoe het lichaam in elkaar zit en wat voor effect gezond eten en bewegen op het leven heeft . De Corpus Experience Leiden is overladen met interessante testjes en inspirerende spelletjes. Tijdens de gehele experience blijft Corpus de bezoeker verrassen met onder andere licht, geluid, beweging en geur maar ook met bijzondere zij-attracties zoals het maken van een reis als een rood bloedlichaampje of het bijwonen van de informatieve hersenshow. Nadat de bezoeker klaar is met de interactieve 55 minuten durende tour door het menselijk lichaam is er nog genoeg tijd over om de Medische Infotheek van Corpus Leiden te bezoeken, een schat aan interactieve medische informatie.

Actueel en educatief

Om te zorgen dat uw experience in het Museum Corpus gebouw zo realistisch mogelijk is zijn verschillende medische specialisten en voedingsdeskundigen geraadpleegd door Corpus Leiden. De belevingen die u in dit museum meemaakt berusten op correcte medische feiten en komen overeen met de menselijke anatomie. De informatie in het Corpus museum is vrijwel altijd actueel en blijft actueel door de bijzondere samenwerkingsverbanden die Corpus heeft met onder andere de Hersenstichting, de Nierstichting, het ministerie van Volksgezondheid, het Voedingscentrum, de Universiteit van Wageningen en diverse medische experts van onder andere het Erasmus Medisch Centrum en de overheid.

De jonge geschiedenis van CORPUS Experience Leiden

De gehele Corpus Experience Leiden was een idee van initiatief nemer Henri Remmers, samen met een adviesraad van uiteenlopende professionals is het Corpus idee van de grond gekomen. Het imposante gebouw langs de A44 in Oegstgeest is ontworpen door Wolbrand van der Vis. In totaal heeft het gehele project ongeveer 20 miljoen euro gekost. In maart 2008 is het gebouw officieel geopend door Koning Beatrix die tevens de eerste Reis door de Mens maakte in Corpus Leiden.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *