Wandelroutes door Leiden

Home / Zien, doen & beleven / Wandelen en fietsen / Wandelroutes door Leiden

 

Stadswandeling Leiden

De Leidse Loper

De Leidse Loper is misschien wel de leukste wandelroute door Leiden. Het laat de bezoeker kennismaken met de mooiste plekjes van de stad en voert hen langs de vele historische monumenten die Leiden rijk is. De wandelroute voert te bezoeker onder andere langs het Academiegebouw, het Van der Werfpark, de Pieterskerk, Gravensteen, het Stadhuis, de Leidse Waag en Museum De Lakenhal. Langs de wandelroute staan bordjes opgesteld met daarop meer informatie over de desbetreffende bezienswaardigheden.

Prijs
De wandelroute ‘Leidse Loper’ is verkrijgbaar bij het Visitor Centre Leiden voor € 4,95

De Rembrandtroute

Aangezien de inmiddels beroemde kunstschilder Rembrandt van Rijn rond 1606 in Leiden geboren is heeft de stad nu, meer dan 400 jaar later, een Rembrandtroute uitgezet. De Rembrandtroute leidt de wandelaar langs de meest beroemde en authentieke locaties die met de meesterschilder verbonden zijn. De wandelroete voert de bezoeker onder andere langs de geboorteplek van Rembrandt van Rijn, de school waar hij Rembrandt naar school ging en het atelier van zijn leermeerster Jacob van Swanenburgh. Langs de route staan bordjes opgesteld met daarop meer informatie over de bezienswaardigheden.

Prijs
De wandelroute ‘In het voetspoor van de jonge Rembrandt’ of kortweg ‘De Rembrandtroute’ is verkrijgbaar bij het Visitor Centre Leiden voor € 2,95

Hofjeswandeling

Leiden is stad van de hofjes. De stad beschikt beschikt maar liefst over 35 verschillende hofjes. De Hofjesroute leidt de bezoeker langs de meest idylissche hofjes van Leiden, u kunt hierbij kiezen tussen een lange of een korte route.

Prijs
De wandelroute ‘Langs Leidse Hofjes’ of kortweg ‘De Hofjesroute’ is verkrijgbaar bij het Visitor Centre Leiden voor € 2,-

De Singelpromenade

De Singelpromenade leidt de bezoeker langs de meest opmerkelijke plekjes van Leiden zoals begraafplaatsen, molens, industrieel erfgoed, volksbuurten en stadsparken. Het is naast de wandelroute ‘De Leidse Loper’ misschien wel de meest de inspirende wandelroute door Leiden die er te vinden is.

Prijs
De wandelroute ‘Singelpromenade’ is verkrijgbaar bij het Visitor Centre Leiden voor € 2,95

Het spoor van de industriële revolutie in een Hollandse stad

Deze uitgebreide wandelgids voert te bezoeker langs maar liefst twintig bijzondere Leidse monumenten zoals een oude dekenfabriek, een watertoren en de oude meelfabriek aan de Zijlsingel. Naast de wandelroute zelf beschikt het boekje ook over ontzettend veel informatie over de geschiedenis van de monumentale gebouwen.

Prijs
De wandelgids ‘Het spoor van de industriële revolutie in een Hollandse stad’ is verkrijgbaar bij het Visitor Centre Leiden voor € 4,90

Langs Leidse Winkelpanden

De winkelroute leidt de bezoeker langs de mooiste winkepanden die te vinden zijn in de binnenstad van Leiden.

Prijs
De wandelgids ‘Langs Leidse Winkelpanden’ is verkrijgbaar bij het Visitor Centre Leiden voor € 4,90

Paardenpies, pastinaak en penselen: met Rembrandt door Leiden

Deze stadswandeling is speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 tot en met 12 jaar. De stadswandeling voert de bezoeker langs (vooral voor kinderen) spannende plaatsen in Leiden die gerelateerd zijn aan het leven van Rembrandt van Rijn in Leiden.

Prijs
De wandelgids ‘Paardenpies, pastinaak en penselen: met Rembrandt door Leiden’ is verkrijgbaar bij het Visitor Centre Leiden voor € 2,95

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *