Home / Zien, doen & beleven / Evenementen / Open Monumentendag

 

In totaal telt Leiden meer dan 2800 historische monumenten waarvan er een groot aantal tijdens Open Monumentendagen vrij geopend zijn voor het grote publiek. Tijdens de Open Monumentendag in 2011 trokken de Leidse Monumenten maar liefst 16.000 bezoekers naar binnen, verwacht wordt dat in 2012 er zelfs nog meer mensen een kijkje komen nemen in de vele historische gebouwen die de stad kent.

Ieder jaar wordt er voor de Open Monumentendag een nieuw thema gekozen, dit jaar is het thema “Op Reis”. Tijdens de Open Monumentendag in Leiden wordt er naast historische gebouwen ook veel aandacht geschonken aan stadsparken, woonhuizen, begraafplaatsen, buitenplaatsen, hofjes en nog veel meer.

Een aantal voorbeelden van gebouwen en andere bezienswaardigheden die opengesteld waren tijdens de Open Monumentendag vorig jaar in Leiden:
– Hortus Botanicus
– Molen de Valk
– Leidse Sterrewacht
– Gravensteen
– Hooglandse Kerk

Als u interesse heeft om naar de Open Monumentendag in Leiden te komen adviseren wij u om uzelf goed in te lezen over het openbaar vervoer naar en in Leiden en de eventuele parkeergelegenheid op onze daarvoor bestemde pagina’s: met de auto naar Leiden

Voor meer informatie omtrent de Open Monumentendag verwijzen wij u graag door naar de website van de Open Monumentendag: www.openmonumentendag.nl

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *