Home / Zien, doen & beleven / Evenementen / Museumnacht Leiden

 

‘S nachts musea bezoeken!

Elk jaar weer openen tijdens de Museumnacht in Leiden diverse Leidse musea hun deuren ‘s nachts. Diverse musea doen mee aan de Museumnacht zoals: de Hortus Botanicus, Naturalis, Museum Boerhaave, Sieboldhuis, Museum de Lakenhal, de Pieterskerk, de Leidse Sterrewacht en meer. Elk jaar weer zorgt de organisatie van de Leidse Museumnacht voor een spectaculaire opening van de avond met lichtshows en veel muziek. Naast het feit dat musea in de nacht geopend zijn kenmerkt de Museumnacht zich door de gezellige en gemoedelijke sfeer waarbij cultuur en ontspanning worden gecombineerd. Door middel van muziek, theater workshops en interactieve projecten worden jong en oud samengebracht en gegarandeerd van een spectaculaire avond.

Prijsvraag voor bands

Elk jaar organiseert de organisatie van de Museumnacht een prijsvraag waar bands aan mee kunnen doen, de winnende band zal verzekerd zijn van een optreden tijdens de Museumnacht in Museum Boerhaave. Voor 2012 is de winnende band ‘Units’ geworden, zij zullen dus live te horen zijn tijdens de Museumnacht in Museum Boerhaave.

Afterparties

Jaarlijks wordt de museumnacht traditioneel afgesloten met super gezellige afterparties in onder andere het LVC.

Voor meer informatie omtrent parkeergelegenheid en het openbaar vervoer in Leiden verwijzen wij u graag door naar de daarvoor bestemde pagina’s op onze website: Openbaar vervoer in Leiden en Met de auto naar Leiden

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *