Home / Zien, doen & beleven / Evenementen / Leiden Culinair

 

Samen met de Lakenfeesten

Leiden Culinair gaat al jaren hand in hand met de Lakenfeesten. Leiden Culinair staat volledig in het teken van lekker eten en biedt de bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met bijzondere nieuwe en lekkere hapjes. Elk jaar zijn er weer andere restaurants die aan het culinaire evenement in de binnenstad meedoen, voor Leiden Culinair 2012 staan er alweer 19 deelnemers klaar om de bezoekers te versassen met allerlei bijzondere hapjes.

Meer dan alleen eten

Naast de ongelooflijke variatie aan culinaire hoogstandjes is Leiden Culinair ook voorzien van drankjes, ijs, live optredens van diverse bandjes en DJ’s, een kinderhoek om de kids bezig te houden en een danswedstrijd. Dit alles wordt jaarlijks georganiseerd op de Garenmarkt waarbij het parkeerterrein eenmaal per jaar geheel wordt omgetoverd om voor een paar dagen het culinair centrum van Leiden te zijn. Alle deelnemende restaurants hebben hun eigen plaats toegewezen gekregen waarbij er voor voldoende zitgelegenheid voor de bezoekers is gezorgd.

Verscheidenheid

Elk jaar weer valt de variatie tussen de deelnemende restaurants op, om u als potentieel bezoeker een globale indruk te geven van wat u kunt verwachten tijdens Leiden Culinair hebben wij de nieuwste deelnemers van 2012 alvast op een rijtje gezet: de Branderij, de Koets, Le Troubadour en Meelfabriek Zijlstroom. Naast Leidse restaurants doen er ook een aantal restaurants mee uit de directe omgeving zoals Oegstgeest, Rijwsijk en Alphen aan den Rhijn. Ook de koksopleiding van het ROC Leiden is steevast van de partij om de gasten te versassen met culinaire hoogstandjes.

Voor meer informatie omtrent parkeergelegenheid en het openbaar vervoer in Leiden verwijzen wij u graag door naar de daarvoor bestemde pagina’s op onze website: Openbaar vervoer in Leiden en Met de auto naar Leiden

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *