Uitgaan

Home / Eten en drinken / Uitgaan

 

Uitgaan in Leiden

Leiden is een van de meest levendige steden in Nederland, het stikt er van de theaterzalen, kroegen, discotheken en andere uitgaansgelegenheden. Om het voor u als bezoeker overzichtelijker te maken hebben we informatie voor u over twee soorten uitgaan: het traditionele uitgaan (kroegen, discotheken en cafes met muziek) en het culturele uitgaan (theater, voorstellingen en cabaret).

Zaalverhuur in Leiden

Leiden kent veel kroegjes en uitgaansgelegenheden waar je een zaal kunt huren. Sommige zalen zijn vooral geschikt voor feesten en borrels, anderen zijn speciaal ingericht voor culturele activiteiten. Daarnaast zijn er een hoop zakelijke zalen te vinden voor presentaties en vergaderingen.

De hieronder vermelde uitgaansgelegenheden hebben veelal een zaal te huur, vaak geschikt voor afstudeerborrels, trouwrecepties en verjaardagen. Naast onderstaande kroegen zijn vaak ook zalen te huur bij studentenverenigingen (vaak wat goedkoper), culturele centra (voor dans en muziek) en in bedrijfspanden.

Voor een completer overzicht van de verschillende beschikbare zalen kunt u de website Zalenwijzer raadplegen: http://www.zalenwijzer.nl/leiden/.

Cafe Odessa Leiden

Odessa is een café met vooral studenten als bezoekers. De kroeg gaat iedere avond om 9 uur open en heeft iedere avond een ander thema. Odessa organiseert onder andere internationale feestjes (voor de internationale studenten uit Leiden en omgeving) en studentenfeestjes. Ook is het mogelijk om het gebouw af te huren. LET OP: als u Odessa binnen wilt is het vaak verplicht uw studentenkaart te laten zien! Ook is het aan te raden voordat u naar binnen gaat een bezoekje aan het toilet te brengen aangezien de mogelijkheden om naar het toilet te gaan (vooral voor de mannen) zeer beperkt is.
  Hogewoerd 18

Annie’s Verjaardag Leiden

Annie’s Verjaardag is een van de gezelligste uitgaansgelegenheden in Leiden. U kunt hier heerlijk genieten van uw diner in de koele kelders van het restaurant of een ijskoud biertje drinken op het zonnige waterterras gelegen aan de Oude en Nieuwe Rijn. Annie’s Verjaardag (of kortweg Annie’s) biedt ook de mogelijkheid voor een vaararrangement en een high tea.
  Hoogstraat 1A

De Leidse Schouwburg

De schouwburg in Leiden is het oudste theater in Nederland. Al sinds de bouw in 1705 is de Schouwburg zonder twijfel het culturele centrum van de stad. Naast de mooie dans-, muziek- en theatervoorstelling die er worden georganiseerd is alleen het gebouw ook al het bekijken waard.
  Breestraat 60

Stadsgehoorzaal Leiden

De in 1890 geheel in Neorenaissance stijl gebouwde Stadsgehoorzaal is een van de mooiste concertzalen van Nederland. Het in 1996 gerenoveerde gebouw is zeker een bezoekje waard. In de Stadsgehoorzaal worden onder andere klassieke en pop concerten, dansavonden, tentoonstellingen en congressen georganiseerd.
  Oude vest 43

Het Scheltema Complex Leiden

Het Scheltema Complex is het centrum voor actuele kunst in Leiden. Het is gelegen in het hart van de stad en daardoor goed te bereiken met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Het historische pand herbergt een enorme variëteit binnen de hedendaagse kunstdisciplines. Naast tentoonstellingen fungeert het Scheltema Complex ook als ontmoetingscentrum voor mensen, cultuur en wetenschap.
  Marktsteeg 1

Het LAKtheater

Het LAKtheater is onderdeel van de Universiteit Leiden en voor iedereen vrij toegankelijk. Het biedt jong en oud een fris en vernieuwend programma met onder andere toneel, muziektheater en dans.
  Cleveringaplaats 1

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *