Leidse Hout

Home / Zien, doen & beleven / Parken / Leidse Hout

 

De Leidse Hout

Het Leidse Hout is een van de vele stadsparken in de stad Leiden. De Leidse Hout ligt vlak aan de grens met de Gemeente Oegstgeest. De aanleg van de Leidse Hout begon vanaf 1930 als werkverschaffingsproject. Op 30 juni 1961 opende het park officieel haar deuren. Het park is ontworpen door landschapsarchitect Klaas van Nes. Men vindt in de Leidse Hout onder andere speelweiden, een eendenvijver, een café, een muziektent en een bezoekerscentrum.

Nederlandse bomen en planten

Het park is voornamelijk beplant met typisch Nederlandse bomen en planten zoals eiken, essen, beuken en elzen. Naast de vele bomen in het park zijn er ook volop paddenstoelen te vinden, er groeien wel meer dan 140 verschillende soorten paddenstoelen in de Leidse Hout! Ook is het de enige plek in Leiden waar de rosse vleermuis te vinden is.

Bezoekerscentrum en café

Naast een uitzonderlijke rijkheid aan flora en fauna beschikt de Leidse Hout ook over een bezoekerscentrum en een café: Het Koetshuis en Het Theehuis. Het bezoekerscentrum organiseert diverse activiteiten op het gebied van flora en fauna voor inwoners van Leiden van alle leeftijden. Voorbeelden van activiteiten die worden georganiseerd zijn tentoonstellingen, projecten en wandelingen door het park. Het Theehuis is een mooie mogelijkheid om even te ontsnappen aan alle drukte van de stad. Hier vindt men onder andere een terras, een groot grasveld en een hertenkamp.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *