Home / Zien, doen & beleven / Evenementen / Werfpop Festival 2019

 

Het Werfpop festival een jaarlijks terugkerend gratis popfestival dat al sinds enige tijd wordt georganiseerd in het Leidse Hout dat op de rand tussen Leiden en Oegstgeest ligt. Het festival is al sinds 1982 een begrip in Leiden en omstreken. In 1982 werd het festival voor de eerste keer gehouden in het Van der Werfpark met ongeveer vijf bands en een paar honderd bezoekers. Als snel groeide het festival uit tot een van de grootste gratis festivals in Nederland met in 2009 een recordaantal van bijna 25.000 bezoekers. Tegenwoordig zijn de bezoekersaantallen al een aantal jaren stabiel op zo’n 22.000. Het festival vindt plaats op de Grote Weide in monumentaal stadspark de Leidse Hout.

Naast het muzikale aanbod, biedt Werfpop ook straattheater, colleges, kinderactiviteiten en een festivalmarkt. Werfpop wil haar bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen, dit wordt gekenmerkt door de gemodelijke sfeer gedurende het festival.

Legendarische namen als Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, Tim Knol, Go Back to the Zoo, Freestylers, The Opposites, Chef’Special en vele anderen hebben al mogen optreden in het monumentale park nabij de grens met Oegstgeest.

Voor meer informatie omtrent parkeergelegenheid en het openbaar vervoer in Leiden verwijzen wij u graag naar de daarvoor bestemde pagina’s: Openbaar vervoer in Leiden en Met de auto naar Leiden.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *