De Lakenfeesten en Leiden Culinair

De Leidse Lakenfeesten gaan al jaren hand in hand met Leiden Culinair. Elk jaar wordt de zomer in Leiden weer geweldig afgetrapt met de jaarlijkse Lakenfeesten. Dit evenement dankt zijn naam aan de rol die Leiden in de geschiedenis gespeeld heeft als stad met een grote hoeveelheid textielindustrie. Tijdens de jaarlijkse Lakenfeesten staan er altijd een vast aantal activiteiten op het programma zoals de Peurbakkentocht, de Dragonboatraces, de zomerkermis, culinaire hoogstandjes tijdens Leiden Culinair en heel veel bandjes met livemuziek die de bezoeker een grote variatie aan muziekstijlen bieden.

Peurbakkentocht

De jaarlijks terugkerende Peurbakkentocht is een van de vele hoogtepunten van de Leidse Lakenfeesten. Tijdens deze feestelijke stoet varen meer dan 50 bijzonder versierde boten met hun opvarenden door de Leidse grachten, uiteraard trekt de Peurbakkentocht elke jaar weer ontzettend veel bekijks van meer dan tienduizenden toeschouwers. Als het einde van de Lakenfeesten in zicht komt worden de prijzen voor de mooist versierde boten uitgereikt aan de ontwerpers.

Dragonboatrace

Daarnaast kenmerken de Leidse Lakenfeesten zich doordat er elk jaar een gezellige Dragonboatrace wordt gehouden waarvoor een groot aantal Leidenaren zich ieder jaar weer inschrijven. De Dragonboats zijn open kano’s van ongeveer 12,5 meter lang waar maximaal 20 peddelaars in passen. Voorop de Dragonboat zit degene die verantwoordelijk is voor het tempo en achterin zit de stuurman die de koers bepaald. Oorspronkelijk komen de Drakenboten uit de provincie Guangdong, China.

Muziek en meer

Verder is er tijdens de Leidse Lakenfeesten door de gehele stad ontzettend veel livemuziek te horen van talloze (lokale) bandjes en DJ’s. Daarnaast biedt Leiden tijdens de Lakenfeesten een podium aan amateur- en beroepskunstenaars waardoor u door heel de stad verschillende openlucht-exposities en tentoonstelling kunt bewonderen. Tevens wordt tijdens de Lakenfeesten de jaarlijks terugkerende Museumnacht georganiseerd waarbij een groot aantal Leidse musea hun deuren ‘s avonds openen voor het grote publiek.

Voor meer informatie omtrent parkeergelegenheid en het openbaar vervoer in Leiden verwijzen wij u graag door naar de daarvoor bestemde pagina’s op onze website: Openbaar vervoer in Leiden en Met de auto naar Leiden.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *