Nieuwe website

Home / Blog / Nieuwe website

 

Een nieuw jasje voor Leiden Toerisme

Misschien heeft u het al gemerkt: Leiden Toerisme is in een nieuw jasje gestoken. Het duurde even maar het resultaat mag er dan ook zijn. We zijn er niet alleen qua uiterlijk op vooruit gegaan: de nieuwe website is sneller, makkelijker en toegankelijker. We zijn van het Joomla CMS overgestapt naar WordPress. Hierbij zijn een aantal dingen veranderd, hieronder volgt een kort overzicht van alle veranderingen.

Overzicht veranderingen

– Het uiterlijk. Het design van de website is drastisch veranderd, we zijn van donker-roze naar licht-groen gegaan. Volgens sommigen is dit een stap terug, volgens anderen een stap naar voren, wij behoren uiteraard tot die laatste groep. Het design is meer simplistisch, dit bevordert niet alleen de laadtijd van de website maar ook de user experience. We hopen dat bezoekers nu nog gemakkelijker kunnen vinden naar hetgeen ze zoeken. Of het nu een restaurant, een hotel of een bezienswaardigheid is, alles staat met duidelijke afbeeldingen aangegeven.

– Duidelijkheid. We willen het voor de bezoeker zo duidelijk mogelijk maken. Naast de tekst op de verschillende pagina’s vindt men een Google Maps kaartje met daaronder beknopte informatie over openingstijden, entreeprijzen en adresgegevens. Op de smartphones wordt deze informatie helemaal onderaan de pagina weergegeven.

– Responsive. De nieuwe website is volledig responsive. Dit houdt in dat de website niet alleen op een desktop computer of op een laptop goed zichtbaar is maar dat ook smartphone en tablet gebruikers de website prima kunnen bekijken. Het design past zich automatisch aan aan de beeldschermgrootte van de gebruiker. Hierdoor is het ontwikkelen van apps voor de iPhone en Android toestellen overbodig geworden.
Leiden Toerisme op iPhone
– Snelheid. Door het meer simplistisch design zijn de laadtijden aanzienlijk verbetert. Volgens diverse speedtests is de laadtijd van de homepage zo’n 2.5 seconden. Ook hebben we het aantal foto’s ingeperkt, iedere foto die de bezoeker te zien krijgt kost ons een beetje dataverkeer (bandwidth), het is vaker gebeurt dat we over ons limiet heen gingen maar de laatste tijd was het eerder regel dan uitzondering. Nu het aantal afbeeldingen is afgenomen hopen we dat de pagina’s niet alleen sneller zullen laden maar dat ook ons datalimiet niet keer op keer wordt overschreden.

– Foto’s hotels. Op de vorige versie van Leiden Toerisme waren er nog geen foto’s van de hotels te zien, dat hebben we bij deze versie aangepast. Wanneer de bezoeker op een hotel klikt krijgt hij of zij één of meerdere foto’s te zien. Voor uitgebreide informatie over het hotel en boekingsmogelijkheden zijn twee links aangemaakt die doorverwijzen naar onze partnersite Booking.com. Hier kunnen bezoekers veilig een hotel reserveren voor gegarandeerd de laagst mogelijke prijs.

– Blog. Op de oude versie van Leiden Toerisme was geen mogelijkheid voor de uitgever (dat zijn wij) om berichten te plaatsen, dat hebben we in deze versie veranderd. Het plan is om op de blog diverse interessante nieuwsberichten over Leiden te plaatsen en de bezoekers op de hoogte te houden van veranderingen aan de website (zoals dit bericht). Ook is het plan om een aantal top-5 en top-10 lijstjes te maken met onder andere de leukste bezienswaardigheden, de mooiste hotels en de beste restaurants in Leiden.

Zelf zijn we erg tevreden over de nieuwe website voor Leiden Toerisme. Bent u dat ook? Laat het blijken door een LIKE te geven!

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *